Gratis verzending vanaf 75,-

Born in Yosemite. Built to Go Everywhere.

 

Het begon allemaal in de jaren 60

Royal Robbins en zijn vrouw Liz waren iconische Sierra Nevada rotsklimmers in de jaren 1960. Ze behoorden tot een groep moderne klimmers en filosofen die de term "schoon klimmen" bedachten en omarmden: een reeks praktijken en technieken die hen in staat stelden grote wanden te beklimmen met weinig of geen schade aan de rots, een letterlijke weergave van hun leefethos van diep respect voor de natuurlijke wereld.

Royal was simpelweg een van de beste klimmers ter wereld toen hij en zijn vrienden aan het eind van de jaren zestig deze nieuwe outdoor-ethiek ontwikkelden en zo een technische basis legden die vandaag de dag nog steeds in gebruik is in de Amerikaanse klimgemeenschap. Royal klom en kajakte in heel Amerika, Europa en de wereld, maar kwam altijd weer thuis in Modesto, CA, de toegangspoort tot Yosemite Valley, waar Liz nog steeds woont.

Vandaag de dag maakt Royal Robbins nog steeds duurzame, klassieke, outdoorkleding voor mensen die een liefde voor de natuurlijke wereld hebben. De kleding presteert goed omdat het beweegt, droogt, inpakt en extreem goed draagt. Het werkt op pad, op kantoor, in een vliegtuig, tijdens een diner. Het gaat letterlijk overal mee naartoe.